Ingredienser
200 g mel
1 1/4 dl lidt stærk kaffe
125 g blødt smør
200 g rørsukker
25 g valnøddder, finthakkede
skal af 1 citron, fintrevet
vaniliesukker efter smag
3 spsk. kakaopulver af god kvalitet
2 tsk. bagepulver
3 æg, delt i blomme og hvider
Fremgangsmåde
Pisk smør, sukker, vaniliesukker, valnødder og citronskal godt sammen med en el-mikser. Pisk blommerne i et ad gangen og pisk, til den er luftig. Bland kakao med mel, bagepulver og kaffe, kom det i dejen og rør det ud med en træske, til det er godt blandet sammen. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen med en dejskraber med lette tag, så luften ikke slåes ud. Hæld dejen i en letsmurt springform og bag ved 170 grader i ca. 1 time og 20/25 minutter. Løsn kagen i siderne og lad den køle helt af på en bagerist i formen. Når den er kold, tages den ud af formen og pyntes med mørk glasur og pyntes med lidt finthakkede valnødder.