Lakserilette

4 pers.

Ingredienser

2-3 julesalater, alt efter størrelse
1 bdt. purløg, finthakket
1 stort bdt. dild, hakket
lidt koriander – eller bredbladet persille – hakket
600 g varmrøget laks
200 g flødeost naturel
1 spsk. rosenpeber, groftknuste

Dressing:
1 appelsin
1 spsk. hvid balsamico
6 spsk. god ekstrajomfruolivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pil skindet af laksen og pluk kødet i mindre stykker. Kom flødeost i sammen med rosenpeber, salt og friskkværnet peber. Mos det hele godt sammen med en gaffel. Vend purløg og dild i massen og smag til.
Skær stokken af salaten og fjern de yderste blade. Fordel resten af bladene enkeltvist på et smukt, stort fad og kom 1 spsk. rilette på hvert blad. Pynt med koriander eller persilleblade.
Pisk appelsinsaft, olie og balsamico sammen og smag til med salt og friskkværnet peber. Dryp lidt over hvert salatblad og server resten til.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik