Rødbede-råkost med solbær og mynte

4 pers.

Ingredienser

125 gh friske eller også frosne solbær
400 g rødbeder
saft og skal af ½ citron
1 håndfuld bredbladet persille. Hakket
1 håndfuld friske mynteblade. Hakket + lidt små blade til pynt
1 spsk. Balsamico
2 spsk. God ekstrajomfruolivenolie
Maldon salt. Friskkværnet peber
50 g mandler. Smuttede. Ristede og skåret til spilitter

Fremgangsm & aring;De

Skræl rødbederne og riv dem groft. Evt. På en foodprocessor. Bland rødbederne med citronsaft. -skal. Solbær. Mynte og persille.
Pisk balsamico med olie. Salt og friskkværnet peber. Hæld det over rødbederne og vend det hele sammen. Lad det trække i 1 times tid. Inden det serveres; Drys med mandelsplitterne og pynt med små mynteblade.