Bagte rødbeder med dip

4 pers.

Ingredienser

lidt frisk timian
1 bdt. nye rødløg, halveret
2 bdt. nye, små, runde rødbeder, skrællet og halveret
2 spsk. olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
Dip:
1 bæger pasteuriserede æggehvider
et lille nip salt
skal af ½ appelsin, fintrevet
2 spsk. friskpresset appelsinsaft
2 spsk. rapsolie
2 tsk. frisk ingefær, fintrevet

Fremgangsmåde

Dip:
Brug en blender eller en foodprocessor. Kom æggehvide, salt, appelsinsaft, -skal og 1 spsk. af olien ned i , kør, til det begynder at tykne. Tilsæt resten af olien lidt ad gangen, til massen bliver ret stiv. Smag til med ingefær, salt og friskkværnet peber. Kom i en beholder med låg og sæt i køleskab.
Vend halverede rødbeder og løg med olie, timian og friskkværnet peber – brug ikke salt endnu. Bred grøntsagerne ud på en bageplade med bagepapir, bag dem ved 200 grader i ca. ½ time. Drys med Maldon salt og lidt mere frisk timian. Spis dem varme eller lune med dippen godt brød til.