
4 pers.
Ingredienser
Majspandekager:
150 g mel
100 g majsgryn eller majsmel
½ tsk. salt
5 dl mælk
3 æg
2 spsk. olie
olie til bagning
Fyld:
25 g smør
2 spsk. mel
4 dl kogende mælk
1 spsk. citronsaft
1-2 spsk. hakkede syltet jalapeno-chili
1 dl grønne oliven i skiver
500 g kogt kyllingekød i små tern
150 g reven cheddarost
salt, friskkværnet peber
Tomatsauce:
1 løg
2 dl pureret tomat fra karton
1 dl bouillon
1 tsk. tørret oregano
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Majspandekager:
Rør mel, majsmel, salt og mælk sammen til en jævn blanding. Tilsæt æg og olie. Bag 12 store pandekager af dejen.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt kogende mælk under omrøring. Kog saucen igennem 4-5 minutter, rør hele tiden. Smag til med citronsaft, jalapenos, oliven, salt og friskkværnet peber. Tag halvdelen af saucen fra-Vend kyllingekødet i resten.
Fordel kyllingeblandingen på pandekagerne og rul dem sammen.
Tomatsauce:
Hak løg. Bring pureret tomat og bouillon i kog. Kom løg og oregano i. Kog det sammen ca. 10 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Fordel tomatsaucen i et ovnfast fad. Læg pandekagerne over. Fordel resten af jalapenosaucen over og drys med ost. Stil fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter.
Giv en god salt til. F. eks. med romaine salat, tomater, majs og avocaod. Dryp salaten med limesaft pisket med olie, salt og friskkværnet peber.