Spaghetti med kødboller og krydret sauce

4 pers.

Ingredienser

600 g hakket kalv og flæsk
et nip tørrede chiliflager
3 fed hvidløg. Presset
1 tsk. Friske rosmarinnåle. Finthakket
2 spsk. Frisk timian
salt. Friskkværnet peber

Krydret tomatsauce.
2 dåser hakkede tomater
4 løg. Finthakket
et nip tørrede chiliflager. Eller efter smag
4 fed hvidløg. Knust og finthakket
olivenolie
en sjat hvidvinseddike
groft salt. Friskkværnet peber
et nip sukker
frisk basilikum

Fremgangsm & aring;De

Kødboller.
Rør alle ingredienserne sammen til en fars. Dæk skålen til og lad den stå i køleskab natten over. Form dem til små kødboller.
Sauce.
Varm olie op i en gryde og sauter løg. Hvidløg og chili. Til løgene begynder, at blive bløde Men uden, at de tager farve; Hæld tomater ved. Sammen med lidt vand. Lad det simre i 1 times tid. Smag til med lidt hvidvinseddike. Salt og sukker. Blend saucen til den er glat. Hæld den tilbage i gryden. Kom kødbollerne i og lad det simre i yderligere 45 minutter. Drys med lidt frisk basilikum og server til friskkogt spaghetti.