Lækre spelt “bagels”

12 stk.

Ingredienser

1 dl A38
4 dl kogt vand. Afkølet til stuetemperatur
25 g gær
2 spsk. Brun farin
1 spsk. Salt
1 spsk. Olivenolie
100 g hørfrø
250 g groft speltmel
ca. 450 g mel
1 æg til pensling

Fremgangsm & aring;De

Kom A38 og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt brun farin. Salt. Olie. Hørfrø og speltmel. Kom hvedemelet i lidt ad gangen & #8211; Gem ca. 50 g.
Ælt dejen. Til den er glat og smidig. Tilsæt evt. Resten af melet Hvis dejen er for klistret.
Del dejen i 12 stykker. Tril hvert stykke til 20 cm; Lange stænger. Sno dem let og form til kranse. Fordel kransene på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 2 timer.
Pensl dem med pisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 minutter.