Rødgrød

8 pers.

Ingredienser

1 kg. friske, røde frugter: kirsebær, jordbær, ribs og rabarber skåret i mindre stykker
5 dl vand
250 g sukker
1 vaniliestang, tom og flækket
3/4 dl majsmel og lidt koldt vand

Fremgangsmåde

Kog de rensede frugter sammen med de 5 dl vand og den tomme vaniliestang, i ca. 20 minutter. Sigt det, så det kun er saften der er tilbage, der skal gerne være 1 liter, hvis der ikke er det, så tilsæt lidt solbærsaft. Hæld det tilbage i gryden, kom sukkeret i og kog det godt igennem. Rør majsmel ud i lidt koldt vand og når saftblandignen koger godt, så kommes jævningen i. Lad det koge igennem i et par minutter. Hæld grønden i en skål og drys med ganske lidt sukker, så der ikke dannes skind på overfladen. Når det er helt koldt, serveres det med koldt mælk eller fløde til.