
4 pers.
Ingredienser
1 moden ananas
lidt smør
1 dl mørk rom
3 spsk. brun farin
1 stjerneanis
3 hele kardemommekapsler
2 cm. frisk ingefær, fintrevet
1 stilk rosmarin
Mascarponecreme:
200 g mascarpone
skal af 1 citron, fintrevet
lidt flormelis
korn af 1 stang vanilie af god kvalitet
Fremgangsmåde
Skær ananas i kvarter på langs og fjern stokken. Skær resten i lange flade stykker. Grill ananasstykkerne på eftervarmen på grillen, ca. 1 minut på hver side. Læg dem i et ovnfast fad. Kog rom, brun farin, anis, kardemommekapsler, ingefær og rosmarin sammen til en lage og hæld det over ananasstykkerne. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 10 minutter.
Rør mascarpone med citronskal, vaniliekorn og flormelis efter smag. Server cremen til de varme ananas.