Klejner med mørk rom

Ingredienser

4 æg
½ kg. mel
2 tsk. bagepulver
4 spsk. sukker
200 g smør
1 nip salt
2 spsk. piskefløde
2 spsk mørk rom
1 spsk. jordnøddeolie
ca. 1 liter jordnøddeolie til stegning
100 g flormelis

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde sammen med mælk, rom og 1 spsk. jordnøddeolie. Bland mel, salt, bagepulver og sukker sammen. Rør æggene i et ad gangen, pisk godt. Tilsæt smørblandingen og rør dejen til den er glat og slipper skålen. Dæk den til og stil den i køleskab i 6 timer.
Rul dejen tyndt ud og skær den med en klejnesporer, skær en ridse i midten og vrid klejnerne. Varm olien op til den er godt varm. Prøv men en tandstikker, hvis det syder omkring den, er olien varm nok. Bag nogle klejner ad gangen, til de bliver gyldne og stiger op til overfladen. Vend dem lidt rundt i olien så de bliver lige brune over det hele. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. Drys dem med flormelis og spis dem friskbagte og lune.