Berlinere

20 stk.

Ingredienser

fritureolie eller også smagsneutral olie til stegning
½ dl appelsinblomstvand
½ dl mørk rom
1 1/4 dl mælk
70 g gær
800 gmel
5 æg
300 g sukker
100 g smør
syltetøj

Fremgangsm & aring;De

Lun mælken til den er håndvarm (37 grader) og opløs gæren i det. Sigt melet i en skål og tilsæt æg. 150 g sukker. Smeltet smør. Mælkeblandingen. Rom og appelsinblomstvand. Saml dejen og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Rul dejen ud til den er ca. 2 cm. Tyk og stik dejen ud i cirkler. Der er ca. 10 cm. I diameter. Dæk dem til og lad dem hæve i endnu 1 time. Et lunt sted.
Varm fritureolie eller også anden smagsneutral olie op i en stor gryde. Til den er godt varm. Prøv med enden (ikke svovlenden) af en tændstik Hvis det syder omkring den; Er olien klar. Kom nogle stykker ned i gryden ad gangen og steg i 2-3 minutter til de er gyldne på alle sider. Læg dem til afdrypning på fedtsugende papir. Drys dem med sukker og spis dem varme og nybagte.
De kan også lægges sammen 2 og 2 omkring syltetøj. Sørg for, at de er godt lukkede Så syltetøjet ikke flyder ud.