Kanelsmåkager med rom (Cannelés)

50 stk.

Ingredienser

korn af 1 stang god vanilie
1½ dl mørk rom
1 liter sødmælk
100 g smør
4 æggeblommer
300 g mel
½ kg. sukker

Fremgangsmåde

Hæld mælken i en gryde og varm det op sammen med vaniliekorn og den tomme vaniliestang. Kom smørret i og lad det smelte. Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i under konstant piskning. Sigt melet i, tilsæt sukker og rom, rør dejen godt sammen til den er en tynd dej, som ligner lidt en pandekagedej. Dæk til og stil den i køleskab i 24 timer.
Brug små silikoneforme der er beregnet til canneles, fyld dem 2/3 op og bag dem ca. 1 time ved 200 grader. De skal være sådan lidt karamelliserede udenpå. Tag dem ud af formen med det samme og lad dem køle af.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik