Æbletærte

6 pers.

Ingredienser

250 g butterdej
60 g smør
8 syrlige madæbler, f. eks. Belle de Boskoop
100 g flormelis

Fremgangsmåde

Brug en pande, der kan tåle at komme i ovnen – vær sikker på at håndtaget også kan tåle det! Smelt smørret, tilsæt flormelis og lad det koge sammen til det er karamelliseret, brug den pande der skal i ovnen. Skræl æblerne, halver dem og fjern kernehus. Dup dem godt tørre og læg dem helt tæt oveni karamelmassen, med den buede side opad. Drys med lidt rørsukker. Sæt panden i en 180 grader varm ovn i 20 minutter. Tag ud, læg udrullet butterdej over og bag så videre i endnu ca. 20 minutter. Lad den køle lidt af i panden, inden den vendes ud, men den skal stadig være varm. Server med iskoldt flødeskum, creme fraiche rørt med lidt vaniliesukker eller en god vanilieis.