
6 pers.
Ingredienser
18 store kammuslinger
6 fed hvidløg i tyne skiver
saft af ½ citron
2 dl olivenolie
1 blomkål
100 g rucola. Godt skyllet
salt. Friskkværnet peber
Fremgangsm & aring;De
Kog blomkålen i letsaltet vand i 20 minutter. Til den er mør. Tag den op af vandet og lad den dryppe af. Skær den i mindre stykker og blend den. Til en glat pure. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Blend rucola med citronsaft. Salt. Friskkværnet peber og olivenolien.
Kom lidt olie på en pande og steg hvidløgskiverne til de netop bliver lysebrune. Tag dem op og læg dem på køkkenrulle, så de kan dryppe af. Steg kammuslingerne i den samme olie ved kraftig varme. Kun 1-1½ minut på hver side. Steg dem endelig IKKE for meget Så bliver de meget kedelige. Krydr dem med salt og friskkværnet peber. Læg lidt blomkålspure på hver tallerken; Læg 3 kammuslinger ovenpå. Drys med de stegte hvidløg og dryp med rucolaolien. Server med lækkert brød.