And a la orange

6 pers.

Ingredienser

1 spsk. flydende honning
4 appelsiner
1 spsk. stødt kanel
3 andebrystfileter
2 dl soyasauce
50 g smør, koldt
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tag 2 appelsiner og riv skallen fint. Pres saften fra 3 appelsiner. Pil den sidste appelsin og skær den i fileter med en skarp kniv. Skær mellem de hvide lameller, for at få fine fileter.
Dup andefileterne tørre og rids fedtet med en skarp kniv, til der dannes et rudemønster – skær dybt ned, helt ned til kødet.
Pisk appelsinskal, -saft, kanel, honning og soya sammen. Krydr med lidt friskkværnet peber. Læg andebrysterne i et ovnfast fad med skinsiden opad, hæld marinaden over, dæk til og lad det trække 24 timer i køleskab.
Næste dag, lægges andebrystfileterne med skindsiden nedad på en kold pande, som varmes langsomt op, så mest muligt af fedtet smelter af. Når det resterende fedt på andebrystfileterne er blevet gyldent, vendes de og appelsinfileter og halvdelen af marinaden tilsættes. Lad det koge med i 10 minutter. Tag andebrystfileterne af varmen, hold dem varme. Pisk koldt smør i saucen og server til de stegte, skivede andebrystfileter.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik