6 pers.
Ingredienser
1 stor, hel kylling
olivenolie
flagesalt (gerne fra Læsø), friskkværnet peber
1 bæger flødeost med hvidløg og krydderurter
6 fed hvidløg, pillet men hele
1 lille bdt. esdragon
Fremgangsmåde
Skyl kyllingen godt under koldt vand, tjek at al indmaden er taget ud. Dup den tør og krydr den indvendigt med flagesalt og friskkværnet peber. Fyld så kyllingen med flødeost, hele pillede hvidløgsfed og esdragon. Bind benene sammen og pensl kyllingen med olivenolie, krydr med flagesalt og friskkværnet peber. Sæt den i en 200 grader varm ovn og steg den i 1 time, måske lidt længere. Tjek den er gennemstegt, ved at stikke en gaffel ind ved låret og se om kødsaften er klar. Parter kyllingen, hæld den smeltede ost over, sammen med noget af stegesaften.