Oksekødssuppe

6 pers.

Ingredienser

4 fed hvidløg, finthakket
4 gulerødder + 1 i tern
4 løg + 1 hakket
2 porrer i store stykker
4 stængler bladselleri + 1 i små tern
1 oksehale
6 hele sorte peberkorn
3 modne tomater, flået
1 håndfuld koriander eller bredbladet persille, hakket
200 g suppepasta
150 g hakket oksekød

Fremgangsmåde

Læg oksehalen i en gryde og hæld koldt vand over, til den er dækket. Bring i kog og skum urenheder væk. Tilsæt 4 hele løg, porre, 4 stængler bladselleri, 4 gulerødder og hele peberkorn, lad suppen koge i 2 timer til oksehalen falder fra hinanden.
Tag kød og grønsager op, hæld suppen gennem en sigte. Lad halen køle lidt af og pil kødet af halen, læg det tilbage i gryden. Tilsæt de hakkede grønsager sammen med tomater og korianer/bladselleri. Hæld forsigtigt suppen over og bring op til kogepunktet. Tilsæt pasta og lad det simre i 10 minutter.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik