Chokolade-marengskage

Ingredienser

Marengsbunde:
6 æggehvider
3 dl sukker
2 spsk. kakao
Appelsincreme:
2 dl vand
reven skal af 1 appelsin
saft af 1 appelsin
3 æggeblommer
100 g smør
Pynt:
4 dl piskefløde
chokoladespåner
strimlet appelsinskal

Fremgangsmåde

Tegn 3 cirkler på bagepapir, hver med en diameter på 23 cm. Smør hver cirkel og drys med mel. Læg dem på bageplader.
Pisk hviderne til hårdt skum. Bland sukker og kakao og vend det forsigtigt i hviderne.
Tænd ovnen på 150 grader.
Fordel dejen på de 3 cirkler og bag bundene i ca. 1 times tid. Afkøl på pladene.
Bland vand, appelsinskal, appelsinsaft og sukker i en gryde og kog til en tyk sukkerlage. Pisk æggeblommer og smør i og pisk kraftigt til en luftig creme. Tag det fra varmen og pisk, til cremen er kold.
Pisk fløden. Læg bundene sammen med appelsincremen og flødeskum. Læg flødeskum på øverst og høvl chokolade over. Pynt med tynde strimler af appelsinskal. Stil kagen koldt til den skal serveres.