
8 pers.
Ingredienser
250 g mascarpone
4 gode lagkagebunde
4 spsk. Tia Maria likør
3 spsk. rørsukker
4 1/4 dl piskefløde
50 g smuttede mandler
100 g god, mørk chokolade 70%, grofthakket
1½ dl stærk kaffe
flormelis
Fremgangsmåde
Pisk mascarpone let og luftig, pisk sukkeret i. Pisk 3 dl af fløden næsten stiv i en anden skål, vend den i mascarponen med lette tag.
Rist mandlerne på en pande og lad dem køle af, hak dem groft. Bland chokolade og mandler, tag 2 spsk. fra til pynt.
Bland kaffe og likør i en kop, skær lagkagebund i stykker, så de passer ned i en skål der kan rumme ca. 1½ liter. Beklæd skålen med film. Læg en lagkagebund i bunden og dryp med lidt kaffe. Fordel 2 store spsk. mascarpone ovenpå. Drys med lidt af mandlerne og chokoladen. Læg en kagebund ovenpå, dryp med kaffe, så et par spsk. mascarpone osv. forsæt og afslut med lagkagebund. Dryp resten af kaffen over.
Dæk skålen med film og stil den i køleskab i mindst 6 timer allerhelst op til 2 dage! Tag filmen af skålen og vend den ud på et fad. Pisk resten af fløden stiv og pynt kagen med den. Drys med de gemte mandler og chokolade, drys med flormelis lige inden servering.