Ingredienser
200 g digestivekiks
85 g smør
2 spsk. sirup
Fyld:
225 g flødeost naturel, stuetemperatur
150 g peanutbutter
50 g sukker
3 dl piskefløde
Topping:
25 g sukker
1 1/4 dl af fylder
25 g koldt smør i tern
50 g god, mørk chokolade hakket
chokoladespåner
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader. Beklæd en springform med bagepapir.
Knus kiksene i en frysepose med en kagerulle. Smelt smør og sirup i en gryde og bland det med kiksekrummerne. Fordel det i formen, tryk det godt ned med bagsiden af en ske. Bag 10 minutter midt i ovnen, lad den køle helt af.
Pisk ost, peanutbutter og sukker god sammen med en el-mikser. Gem 1 1/4 dl af fyldet til at pynte med. Pisk fløden til let skum og vend den i peanutblandingen med lette tag. Fordel det i den kolde bund.
Til topping blandes sukker med det gemte fyld i en gryde. Bring det i kog og lad det koge under omrrøring til sukkeret er opløst. Skru ned for varmen og lad cremen simre i 5-6 minutter, til den er tyknet lidt og er blevet lysegul. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i, lad det smelte helt. Lad det køle lidt af. Fordel pynten ovenpå tærten og stil i køleskab i 1 time. Drys tærten med chokoladespåner inden servering.