Blød og lækker chokoladekage

Ingredienser

12 digestivekiks
50 g smør, smeltet
2 pasteurisrede æggehvider
85 g sukker
250 g god, mørk chokolade 70%
3 dl piskefløde
2 spsk. cognac
flormelis til pynt

Fremgangsmåde

Læg kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle. Gem 2 spsk. af kiksekrummerne og rør resten i smørret. Beklæd en springform med bagepapir og pres kikseblandingen ned i bunden med bagsiden af en ske. Sæt formen i køleskabet til det skal bruges.
Pisk hvider og sukker i en skål der kan tåle varme, pisk det over vandbad til det er helt stift, brug en el-mikser.
Bræk chokoladen i mindre stykker, smelt det over vandbad. Pisk fløden næsten stiv. Vend den smeltede chokolade i marengsmassen, vend flødeskum og cognac i. Hæld det i formen og glat overfladen. Drys med de sidste 2 spsk. kiksekrummer, stil det i køleskab i mindst 6 timer, helst natten over.
Lige inden kagen skal serveres, tages den ud af formen og drysses med flormelis. Server med iskoldt flødeskum.