Ingredienser
250 g stenfri svesker, halveret
4 spsk. cognac
25 g god kakao
50 g smør
170 g rørsukker
1 dl kogende vand
4 æggehvider
90 g mel
1 tsk. stødt kanel
Fremgangsmåde
Læg sveskerne i en skål og hæld cognac over, lad det trække i ½ time. Forvarm ovnen til 190 grader.
Kom kakao, chokolade, smør og 1½ af sukkeret i en gryde, hæld det kogende vand over og lad det koge ved svag varme, til konsistens er cremet. Lad det afkøle. Pisk hviderne næsten stive og pisk resten af sukkeret i lidt ad gangen. Vend mel og kanel forsigt i med lette tag. Vend chokoladecremen i. Hæld dejen i en godt smurt springform, ca. 20 cm. i diameter. Tryk sveskerne ned i. Bag i ½ time, eller til den netop er fast. Server med iskold flødeskum, creme fraiche eller en god vanilieis.