Cookies med peanuts og chokolade

12 stk.

Ingredienser

300 g god, mørk chokolade 70%
100 g mælkechokolade
100 g muscovadosukker
85 g smør, stuetempereret
100 g crunchy peanutbutter
1 æg
100 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g saltede, ristede peanuts

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 180 grader.
Hak 200 g af den mørke chokolade groft. Hak mælkechokoladen groft, hold de 2 slags chokolade adskilt.
Bræk resten af chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad.
Rør sukker, smør, peanutbutter og æg i den smeltede chokolade med en ske, til en ensartet masse. Bland mel med bagepulver og rør det i lidt ad gangen. Rør mælkechokolade, peanuts og halvdelen af den mørke chokolade i. Det skal være en blød dej, der nemt slipper skeen. Sæt 12 store og høje skefulde dej på en bageplade, sørg for at det er god plads imellem dem. Stik resten af chokoladen i kagerne og bag dem i 10-12 minutter, til de er gyldne. Hvis de bages 10-12 minutter, bliver de bløde indeni, men sprøde i kanten. Bag dem lidt længere, hvis de ønskes helt sprøde. Lad dem køle lidt af på bagepladen, til de ligesom virker mere faste i det. Sæt dem over på en rist med en paletkniv, hvor de afkøles helt. Opbevares i lufttæt dåse.