12 stk.
Ingredienser
200 g havregryn
35 g kokosmel
140 g smør
60 g lys farin
5 spsk. sirup
100 g cashewnødder, grofthakkede
50 g mandler, halverede
85 g god, mørk chokolade 70%, grofthakket
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader.
Beklæd en bradepande med bagepapir. Bland havregryn med kokosmel. Kom smør, farin og sirup i en pande. Varm det op ved svag varme, til farinet er opløst. Tag det af varmen og bland havregynsblandingen i. Hæld blandingen i bradepanden, fordel nødderne over og pres dem lidt ned i blandingen med bagsiden af en ske. Pres chokoladestykkerne end mellem nødderne. Sæt i ovnen og bag i 25-30 ominutter. Tag ud af ovnen og marker med bagsiden af en kniv, hvor stængerne skal skæres. Lad karamelbarene køle helt af inden den vendes af og skæres i stænger.