
Ingredienser
200 g god, mørk chokolade 70%
200 g smør, blødt
170 g rørsukker
4 æg
200 g hasselnødder, fintmalet
2 tsk. Nescafe pulverkaffe
100 g majsmel
god kakao til pynt
Fremgangsmåde
Beklæd en springform med bagepapir. Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt med en el-mikser. Del æggene og pisk blommerne i et ad gangen, pisk godt efter hvert. Brug en ske eller en dejskraber til at vend nødder, smletet chokolade, pulverkaffe og mejsmel i. Pisk hviderne næsten stive. Vend 1/4 af i dejen, derfter resten, med lette tag, lidt ad gangen. Hæld dejen i springformen og bag den i 1 time, tjek med en tandstikker om den er gennembagt. Lad den køle af inden den tages ud af formen. Sigt kakao over den kolde kage og server med kold creme fraiche eller en god vanilieis.