Bøf med grønne peberkorn

4 pers.

Ingredienser

500 g hakket oksekød
2 æg
2 spsk. rasp
4 spsk. fløde
½ dl bouillon
3 spsk. finthakket løg
1 spsk. knuste, syltede grønne peberkorn
salt, friskkværnet peber
smør/margarine til stegning
Sauce:
2 spsk. hele, syltede grønne peberkorn
1 spsk. snmør
1 spsk. cognac
2 dl piskefløde
2 spsk. creme fraiche
1 spsk. soyasauce
salt
1-2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

Rør alle ingredienserne til farsen sammen og form til små bøffer. Brun fedtstoffet på en stegepande og brun bøfferne på begge sider.
Læg bøfferne over i et ovnfast fad og hold dem varme ved 125 grader.
Hæld cognac i stegepanden og brænd den af. Tilsæt derefter fløde, soya og creme fraiche. Pis hele tiden. Lad saucen koge i 2-3 minutter. Smag den til med salt og citronsaft.
Hæld den over bøfferne og skru op til 225 grader Lad bøfferne trække i saucen i 10 minutter inden de serveres.
Server med kartoffelmos eller løse ris samt tomatsalat.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik