Laks med citronsauce

4 pers.

Ingredienser

4 gode laksefileter
1 spsk. friskpresset citronsaft
fintrevet skal af 1 citron
2 fed hvidløg, presset
et par håndfulde bredbladet persille, hakket
1 spsk. paprika
2 dl god grøntsagsbouillon
80 g flødeost naturel
½ dl mælk
1 spsk. maizennamel
1½ tsk. sukker
400 g broccoli
2 appelsiner

Fremgangsmåde

Læg laksestykkerne i et ovnfast fad. Rør citronskal, -saft, hvidløg, persille, paprika og bouillon sammen i en skål og hæld det over laksestykkerne. Dæt fadet med stanniol og sæt i en 200 grader varm ovn i 20 minutter. Når laksen er færdig, hældes væden fra dem i en gryde og bringes i kog. Pisk flødeost i og smag til. Pisk mælk og maizena sammen og kom det i saucen, lad det koge op og koge igennem i ca. 3 minutter til den tykner. Hæld saucen over laksestykkerne.

Del broccoli i mindre buketter og damp dem sprødmøre i 3-4 minutter. Skræl appelsinerne, skær dem i grove stykker og vend broccoli og appelsinstykker sammen. Server med friskkogte ris.