
Ingredienser
2 modne bananer
60 g valnødder, grofthakkede
3 æg
170 g rørsukker
2 tsk. vaniliesukker
125 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g smeltet smør
Desuden:
100 g god mørk chokolade 70%
½ dl piskefløde
Fremgangsmåde
Bland de mosede bananer med valnødderne. Pisk æg og sukker godt med en el-mikser, til det er lyst og luftigt. Bland vaniliesukker og bagepulver i melet, vend det i æggemassen med lette tag. Vend det smeltede smør i og derefter bananerne. Fordel dejen i en smurt springform, ca. 20 cm. i diameter) og bag på nederste rille ved 175 grader til den er gennembagt. Lad den afkøle lidt, inden den løsnes fra formen. Afkøles helt.
Hak chokoladen fint. Kom fløden i en gryde og kog den op. Hæld den kogende fløde over chokoladen og rør i det, til chokoladen er smeltet. Afkøl, til konsistensen er, så den kan smørres. Fordel det over kagen og stil den koldt, til glasuren har sat sig.