
4 pers.
Ingredienser
1 kylling
1-2 spsk. smør
10 kartofler
2-3 løg
4 dl hønsebouillon
2 laurbærblade
salt, friskkværnet peber
½ tsk. paprika
1 tsk. timian
½ dl grofthakket persille
Tilbehør:
syltede agurker eller rødbeder
Fremgangsmåde
Parter kyllingen. Brun fedtstoffet i en stor pande og læg kyllingestykkerne med skindsiden nedad. Vend stykkerne, så de bliver brune hele vejen rundt.
Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm. tykke skiver. Læg halvdelen i bunden af en dybt fad. Skær løg i skiver.
Læg de brunede kyllingestyker og løg ovenpå kartoflerne. Dæk med resten af kartoflerne. Hæld bouillon og 1 dl vand ved. Krydr med laurbærblade, salt, friskkværnet peber, timian og paprika. Læg stanniol – eller hvis du har et låg – over.
Sættes i en 175 grader varm ovn i ca. 1½ time. Kontroller om kyllingen er gennemstegt. Inden servering drysses der med persille.