Brunkager med marcipan

150 stk.

Ingredienser

125 g lys sirup
125 g brun farin
125 g smør
1 tsk. potaske opløst i 1 spsk. kogende vand
2 tsk. brunkagekrydderi
ca. 300 g mel
150 g rå marcipan af god kvalitet, finthakket
6 soltørrede figner, finthakket

Fremgangsmåde

Kom smør, farin og sirup i en gryde, bring det i kog. Hæld det i en skål og rør krydderier og den opløst potaske i, lad det nu afkøle lidt. Når det er blevet lunkent, tilsættes mel, marcipan og figner, ælt dejen. Måske skal der tilsættes lidt mere mel.
Form 2 tykke pølser og pak dem ind i film og fryseposer og frys dem så. De kan holde sig i fryseren og når de skal bages, skal de dejrullerne helst være halvfrosne. Skær dem i tynde skiver og bag dem ved 200 grader i 6-7 minutter, hold øje med dem!. Lad dem køle af på bagerist og når de er helt koldt, skal de opbevares i en tætsluttende blikdåse, så de ikke bliver bløde.