
6-8 pers.
Ingredienser
Bund.
150 g digestivekiks. Knuste
75 g smør
Chokolademousse.
150 g god mørk chokolade med højt kakaoindhold
3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
Sirup med te.
1½ dl vand
1 brev Earl Gray
60 g rørsukker
endda.
4 aromatiske æbler i tynde både
½ spsk. Smør
1 granatæble
Fremgangsm & aring;De
Sirup.
Bring vandet i kog i en kasserolle. Kom tebrevet i og tag af varmen. Lad det trække i 2 minutter. Tryk vandet ud af tebrevet og tag det op. Tilsæt sukkeret og bring det i kog igen. Lad det koge i 8-10 minuter. Til det bliver til en tyktflydende sirup og mængden er ca. Halveret. Lad det køle af.
Bund.
Smelt smørret og bland det med de knuste digestivekiks. Tryk blandingen godt ud i en tærteform; 24 cm. I diamater. Til det er en fast masse. Stil det koldt.
Chokolademousse.
Smelt chokoladen over vandbad. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Pisk hviderne helt stive. Rør først en spsk. Fuld i chokolademassen og vend derefter resten i med lette tag Så det netop er blandet. Kom moussen på tærtebunden og lad det stivne i køleskab i 1 times tid.
Smelt ½ spsk. Smør på en pande og steg æbleskiverne til de bliver møre. Tag dem op og lad dem køle af. Læg de stegte æblebåde på chokolademoussen og hæld sirup & #8217;En over. Pynt med kerner og saft fra granatæble.