
Ingredienser
Bund.
3 dl hvedemel
35 g flormelis
2 æggeblommer
100 g smør
1 spsk. Mælk
Æblemos.
4 aromatiske æbler. Skåret i tern
1 dl rørsukker
½ dl vand
korn af 1 stang vanilie
50 g smør
endda.
4 røde. Aromatiske æbler
2 spsk. Smeltet smør
3 spsk. Rørsukker
½ tsk. Kanel
Fremgangsm & aring;De
Bland alle ingredienserne til bunden sammen i en foodprocessor og kør til en dej. Tryk dejen ud i en let smurt tærteform og stil den i køleskabet mens fyldet laves.
Æblemos.
Kom æbler i tern i en gryde sammen med sukker. Vand. Vaniliekorn og den tomme vaniliestang. Kog ved svag varme til det bliver til mos. Tag den tomme vaniliestang og rør smørret i Hvis den ikke er helt udkogt Så blend evt. Med en stavblender;
Tryk stanniol omkring kanten på tærten Så dejen ikke glider ned når den bages. Prik bunden godt med en gaffel og bag ved 200 grader i 12 minutter. Smør æblemosen ud på den forbagte tærtebund.
Skræl de røde æbler. Fjern kernehus og skær dem i tynde både. Læg dem i et fint mønster over hele tærten. Pensl med smør og drys med sukker og kanel. Bag tærten ca. 30 minutter midt i ovnen. Til den bliver gylden. Server den lun. Gerne med creme fraiche rørt op med vanilie eller også en kugle god vanilieis.