Tærte med 2 gange æbler

Ingredienser

Bund:
3 dl hvedemel
35 g flormelis
2 æggeblommer
100 g smør
1 spsk. mælk

Æblemos:
4 aromatiske æbler, skåret i tern
1 dl rørsukker
½ dl vand
korn af 1 stang vanilie
50 g smør

Desuden.
4 røde, aromatiske æbler
2 spsk. smeltet smør
3 spsk. rørsukker
½ tsk. kanel

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til bunden sammen i en foodprocessor og kør til en dej. Tryk dejen ud i en let smurt tærteform og stil den i køleskabet mens fyldet laves.
Æblemos:
Kom æbler i tern i en gryde sammen med sukker, vand, vaniliekorn og den tomme vaniliestang. Kog ved svag varme til det bliver til mos. Tag den tomme vaniliestang og rør smørret i. Hvis den ikke er helt udkogt, så blend evt. med en stavblender.
Tryk stanniol omkring kanten på tærten, så dejen ikke glider ned når den bages. Prik bunden godt med en gaffel og bag ved 200 grader i 12 minutter. Smør æblemosen ud på den forbagte tærtebund.
Skræl de røde æbler, fjern kernehus og skær dem i tynde både. Læg dem i et fint mønster over hele tærten. Pensl med smør og drys med sukker og kanel. Bag tærten ca. 30 minutter midt i ovnen, til den bliver gylden. Server den lun, gerne med creme fraiche rørt op med vanilie eller en kugle god vanilieis.