Mazarin med æble

Ingredienser

150 g smør
3 dl hvedemel
1 dl sukker
2 tsk. bagepulver
korn af ½ stang vanilie af god kvalitet
Fyld:
6 aromatiske æbler i små tern
2 spsk. rørsukker
2 spsk. kanel

Desuden:
150 g marcipan af god kvalitet
3 æg

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader.
Smelt smørret. Bland mel, sukker, bagpulver og vaniliekorn sammen. Hæld smørret over og rør det sammen til en dej. Tryk dejen ud i en letsmurt tærteform.
Bland æblerne med rørsukker og kanel, kom blandingen overpå dejen. Riv marcipan groft og bland det med æggene. Hæld marcipanmassen over æblerne. Bag tærten nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Lad den afkøle helt, sigt flormelis over og server den evt. med creme fraiche eller en kugle god vanilieis.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik