
8-10 pers.
Ingredienser
Mørdej:
3 dl mel
75 g smør
1 æggeblomme
2 spsk. sukker
1-2 spsk. koldt vand
Fyld:
200 g mandler
100 g hasselnødder
2 dl sukker
2 spsk. sirup
100 g smør
2 spsk. mel
2 spsk. mælk
Tilbehør:
flødeskum evt. smagt til med lidt cognac
Fremgangsmåde
Bland mel og fedtstof til en grynet masse. Tilsæt æggeblomme, sukker og koldt vand, lidt ad gangen. Arbejd det til en jævn dej og lad den hvile koldt under folie i mindst 30 minutter.
Smut mandlerne. Rist dem på en bageplade ved 200 grader i 8 minutter.
Rist hasselnødderne i en bradepande i ca. 8 minutter. Gnid dem i hænderne så skallen går af.
Rul mørdejen ud og læg den i en tærteform, ca. 22 cm. i diameter. Form en bølget kant op ad formens kant. Lad den hvile i 10 minutter og bag den ved 200 grader i 10 minutter.
Bland sukker, sirup, fedtstof, mel og mælk i en gryde. Lad det blive varmt under omrøring. Kom mandler og nødder i formen og hæld Tosca-dejen over.
Bag tærten ved 200 grader til den er gylden, ca. 15-20 minutter. Server den kold.