Tærte med oksekød og champignon

6 pers.

Ingredienser

lidt olie
700 g magert oksekød i tern
1 løg, finthakket
1 god oksebouillon opløst i 4½ dl kogende vand
250 g champignon i skiver
3 fed hvidløg, hakket
1 gulerod i skivver
2 spsk. persille, hakket
salt, friskkværnet peber
2 spsk. majsmel pisket ud i 3-4 spsk. koldt vand
225 g butterdej, optøet
1 spsk. mælk

Fremgangsmåde

Varm olien op ved god varme, men det må endelig ikke ryge! Brun oksekød i tern ad en håndfuld ad gangen, så det får god farve på alle sider, krydr med salt og friskkværent peber. Når det hele er godt brunet, så kom al kødet tilbage i gryden og tilsæt løg og hvidløg, skru lidt ned og lad dem sautere med i 3-4 minutter, under omrøring, men de skal ikke tage for meget farve. Tilsæt champignon og gulerødder og lad dem lige svitse med i et par minutter. Hæld bouillon og persille ved, lad det koge op, læg låg på, skru ned og lad det simre i 1½ time til kødet er godt mørt. Tjek at det ikke koger for tørt, hvis det gør, så tilsæt lidt ekstra vand. Krydr med salt og friskkværnet peber og tilsæt majsmelsblandingen. Lad det koge i ca. et minuts tid, til det tykner. Hæld blandingen i et ovnfast fad. Rul butterdejen ud, så den passer ovenpå fadet, skær den til med en skarp kniv. Brug overskydende dej, til at lave lidt dekoration i form af “blade”, læg dem ovenpå den udrullede dej. Pensl med mælk og bag ved 220 grader i ca. 25-30 minutter, til den er gylden og sprød på toppen.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik