
4 pers.
Ingredienser
4 forårsløg, snittet
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. frisk ingefær, fintrevet
300 g grønne linser fra Puy, godt skyllet og afdryppet
1 frisk, rød chili, uden kerner, finthakket
2 spsk. friske koriander blade, hakket
1 tsk. spidskommen
1 dåse kikærter, godt skyllet og afdryppet
salt, friskkværnet peber
1 bakke rucolasalat
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 190 grader
Varm lidt olie på en stegepande og sauter forårsløg, hvidløg, ingefær og chili i ca. 5 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Det skal blive blødt, men ikke tage farve. Bland koriander og spidskommen i.
Kom blandingen i en blender eller foodprocessor og tilsæt kikærter og linser. Kør til det hele er blandet, men ikke alt for glat, det skal helst være lidt groft. Hæld det i en skål og smag til. form til 4 bøffer. Sæt bøfferne på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen i 15-20 minutter. Server ovenpå rucola og med lækkert, groft brød.