Champignonpate

10-12 pers.

Ingredienser

1 kg. champignon, gerne en blanding af almindelige og brune
1 liter vand
500 g flødeost naturel, blødt
125 g smør, blødt
1 spsk. friske rosmarinnåle, hakket
salt, friskkværnet hvid peber
1 tsk. hvidløg, finthakket
1/4 dl marsala vin

Fremgangsmåde

Halver champignon og kom dem i en blender/foodprocessor sammen med vandet, kør til en pure. Hæld det i en gryde og bring det i kog, skru ned og lad det simre i ½ time. Sigt blandingen, så der bliver en tyk champignon blanding og en tynd champignonblanding. Hæld det tynde tilbage i gryden og lad det koge ind til der er ca. 1 1/4 dl tilbage. Stil det til side.
Kom blødt flødeost, blødt smør, rosmain, salt, friskkværnet hvid peber, marsala og hvidløg i en foodprocessor og kør til det er godt blandet. Bland den tykke champignondel i, sammen med den indkogte tynde del og bland det sammen til det får konsistens som en pate. Den kan holde sig i op til 7 dage i køleskab. Server med kiks eller lækkert brød.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik