
6-10 pers.
Ingredienser
Agurkesauce:
2 store agurker, skrællet og udkernet
2½ dl yoghurt naturel
1 tsk. citronsaft
salt, friskkværnet peber
1 kg. kyllingevinger, uden den aller yderste vingespids
2½ dl soya sauce
1½ spsk. tabascosauce, eller efter smag
1 spsk. flydende honning
1 spsk. olie
stilke af bladselleri
Fremgangsmåde
Dagen før skal agurkesaucen laves:
Hak agurk fint, kom dem i en blender/foodprocesser sammen med yoghurt, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Kør til en glat sauce og smag til. Lad det stå på køl til næste dag.
Også dagen før:
Læg kyllingevingerne på en bageplade beklædt med bagepapir, drys dem med salt og friskkværnet peber. Steg dem i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. ½ time. Hæld fedtet fra dem og lad dem køle af. I en skål blandes soya, tabasco og honning.
Selve dagen:
Sæt igen kyllingevingerne i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 15 minutter til de bliver sprøde eller steg dem sprøde i 1 spsk. olie. Lad dem ligge til afdrypning på køkkenrulle. Kom kyllingevingerne i en stor skål og hæld soyablandingen over, vend godt rundt og server med det samme. Server med agurkesaucen og bladselleri skåret i passende længde.