
8 pers
Ingredienser
2½ dl. tørrede pinto bønner eller hvide bønner – de skal dækkes med vand og stå i blød natten over
1 spsk. olivenolie
2½ dl bladselleri, hakket
2 store løg, hakket
1 1/4 dl gulerødder, hakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
1½ liter hønsefond
1 tsk. tørret basilikum
1 tsk. tørret merian
1 tsk. tørret oregano
1 laurbærblad
1½ dåse hakkede tomater
suppe pasta, kog al dente (ca. 500 g)
frisk, revet parmesanost
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Dagen før skal de tørrede bønner dækkes med vand og stå i blød. Næste dag hældes vandet fra og de skylles.
I en gryde varmes olie op og bladselleri, løg, gulerødder og hvidløg sauteres til de bliver bløde, men de må ikke tage farve. Tilsæt de øvrige ingredienser, bortset fra suppe pasta og parmesansot. Bring det i kog, læg låg på og lad det simre til bønnerne er møre, ca. 1 times tid. Kom suppe pasta i og lad dem varme igennem. Fjen laurbærblad og server med revet parmesanost.