Pasta med grillet laks

4 pers.

Ingredienser

1 løg, halveret og i tynde skiver
4 fed hvidløg i tynde skiver
½ dl olivenolie
et nip safrantråde
150 g krebsehaler
groft salt, friskkværnet pber
300 g tagliatelle
4 laksefileter
½ spsk. olie
500 g grønne asparges

Fremgangsmåde

Svits løg og hvidløg i olie på en pande. Smuld safrantrådene og drys over løgene. Tilsæt 1 spsk. vand og svits løgene til de begynder at tage farve, rør i dem. Vend krebsehaler i og smag til med salt og friskkværnet peber. Kog pastaen efter anvisning på emballagen til den er al dente. Hæld vandet fra og lad den dryppe af. Vend pastaen i løgblandingen.
Pensl laksefileterne med lidt olie og drys med salt og friskkværnet peber. Steg laksen på en grillpande i 3-4 minutter på hver side.
Knæk det seje, nederste stykke af de friske asparges, flæk dem på langs og blancher dem i letsaltet kogende vand i 1 minut. Skyl straks under koldt vand og lad dem dryppe af. Anret pasta, laks og asparges på varme tallerkner.