Ærtesuppe med wasabicreme

4 pers.

Ingredienser

2 spsk. smør
3 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
375 g friskbælgede ærter (eller frosne af god kvalitet, optøet)
7 dl god hønsebouillon
½ dl fløde 13%

Wasabicreme:
3/4 dl piskefløde
lidt hvidvinseddike
lidt sukker
Maldonsalt
lidt wasabi

Fremgangsmåde

Smelt smørret og sauter skalotteløg og hvidløg, til de bliver gennemsigtigt og let gyldne, men ikke for meget. Tilsæt ærter og rør godt rundt. Hæld bouillon ved og lad det koge under låg i 10-12 minutter. Blend suppen, hæld tilbage i gryden og varm op igen. Smag til med salt og friskkværnet hvid peber.
Pisk fløden let og smag til med en anelse eddike, lidt sukker, Maldon salt og wasabi (kom kun LIDT wasabi i ad gangen, det er stærkt!). Smag til.
Hæld suppen op i portionsskåle, kom en klat wasabicreme i og træk med en træpind til et flot mønster, server straks.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik