4 pers.
Ingredienser
2 svinemørbrad, afpudsede
smør og olivenolie til stegning
groft salt, friskkværnet peber
friske esdragonblade, finthakket
Aspargessauce:
250 g asparges, skåret i mindre stykker
2½ dl creme fraiche 38%
salt, friskkværnet peber
Desuden:
dampede, grønne asparges
små, nye kartofler, kogte
Fremgangsmåde
Dup kødt helt tørt og brun det godt på alle sider i en blanding af smør og olie. Krydr med salt, friskkværnet peber og esdragon. Skru ned for varmen og lad mørbradene stege videre i ca. 12-15 minutter, alt efter størrelse.
Kom asparges i en gryde, hæld vand ved så det netop dækker og kom lidt salt i. Kog asparges møre og hæld dem så med kogevandet i en blender, kør til en glat masse. Hæld det tilbage i gryden og rør creme fraichen i. Smag til og kog saucen igennem.
Tag kødet op og hold det varmt. Kom de kogte kartofler i stegeskyen og varm dem igennem. Skær kødet i skiver og server med aspargessaucen, dampede asparges og kartoflerne.