6 pers.
Ingredienser
1 hel kylling, parteret i 6 stykker
2 spsk. karry
olie
4 fed hvidløg, finthakket
100 g frisk ingefær, finthakket
400 g basmatiris
2 løg i halve ringe
1 squash i halve skiver
2 porret i skiver
100 g sukkerærter
1 dåse kokosmælk
saft og skal af 1 citron
groft salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Vend kyllingestykkerne i lidt karry. Varm lidt olie på en pande og brun kyllingestykkerne med skindsiden nedad, vend dem så og brun også på den anden side. Tilsæt 2 dl vand sammen med hvidløg og ingefær. Skru ned og lad det simre under låg i 40 minutter.
Skyl basmatiris rigtig godt under koldt vand og kom dem i en gryde med 6 dl vand og lidt salt. Kog dem under låg ved svag varme i 11 minutter. Tag dem af varmen og lad dem stå trække i yderligere 11 minutter, inden de serveres.
Tilsæt grønsager og kokosmælk til kyllingen efter de 40 minutter og lad det simre i yderligere 5 minutter, det må IKKE bulderkoge, for så skiller det. Tilsæt citronsaft og smag til med salt og friskværnet peber. Server karryretten til de friskkogte ris.