Pæresorbet med grøn te

4 pers.

Ingredienser

4½ dlkogende vand
4 teposer med grøn te
500 g smagfulde pærer, skrællede og udkernede
4-5 spsk. citronsaft
75 g sukker
evt. lidt grøn madfarve

Desuden:
200 g melon i meget tynde skiver
frisk mynte
2 spsk. olie

Fremgangsmåde

Hæld kogende vand over teposerne og lad det trække i 20 minutter. Knug teposerne helt fri for væde. Skær pærerne i små tern og bland dem med citronsaften. Kom pærer i en gryde og hæld teen over, tilsæt sukker og bring det hele i kog. Lag det koge i 10-15 minutter, under konstant omrøring, til pærerne er møre og sukkeret opløst. Blend og afkøl sorbetmassen, tilsæt evt. lidt grøn farve. Frys sorbeten i en ismaskine eller i en beholder under jævnlig omrøring.
Tryk mynteblade helt fri for væde, men lad dem være hele. Steg dem sprøde i olien på en pande, læg dem på fedtsugende papir og lad dem afkøle helt.
Server sorbeten med de papirstynde melonskiver og sprøde mynteblade.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik