4 pers.
Ingredienser
500 g muslingepasta
lidt olivenolie
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 glas passata (purerede tomater) ellers hakkede tomater
1 bakke gule cherrytomater, halveret
1 bakke røde cherrytomater, halveret
groft salt, friskkværnet peber
blade fra 1 bdt. basilikum
1 frisk, rød chili uden kerner, finthakket
2 kugler mozzarella
100 g friskrevet parmesanost
1 håndfuld rasp
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader. Kog pasta efter anvisning på pakken, til de er al dente. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Kom lidt olivenolie i en sauterpande eller en stor gryde og tilsæt hvidløg, lad det stege til det er let gyldent, rør i det. Kom purerede tomater i, fyld glasset med vand og hæld det i. Skru ned og lad det koge ind ved svag varme uden låg, til det er kogt ind til det halve. Tilsæt cherrytomaterner og kog i yderligere 5 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Kom pastaen i tomatsaucen, tilsæt basilikumblade, gem lidt til pynt), hakket chili og mozzarellakugler brækket i mindre stykker. Bred det ud i et letsmurt ovnfast fad og drys med parmesan og rasp. Bag i den forvarmede ovn i 15-20 minutter til det bobler og er brunt. Drys med resten af de friske basilikumblade og server.