
8 stk.
Ingredienser
1/4 pakke gær
3 dl vand
1 tsk. groft salt
2 spsk. olivenolie
ca. 500 g italiensk hvedemel
Fyld:
200 g frisk mozzarella light
150 g champignon i skiver
1 stor håndfuld blandede krydderurter, som basilikum, timian, rosmarin og/eller merian.
Maldon salt
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, 1 spsk. olie og hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem og sæt den til hævning i 1 time et lunt sted, tildækket. Slå dejen ned og del den i 2. Rul dejen ud til 2 store pizzabunde og læg den ene på en bageplade med bagepapir. Fordel tynde skiver mozzarella og champignon ovenpå. Drys med grofthakkede krydderurter og læg den anden “pizzabund” på som låg. Tryk dejen godt sammen og lav små fordybninger med fingrene. Pensl med resten af olivenolien og drys med Maldon salt. Sæt den til hævning i endnu 45 minutter, tildækket og lunt. Bag ved 250 grader i ca. 12-14 minutter. Skær i trekanter til sandwich, når den er kølet en smule af.