Rejemousse

4 pers.

Ingredienser

400 g rejer
2 spsk. koncentreret tomatpure
1 dl hvidvin
2½1 dl piskefløde
4 blade husblas
tabasco efter smag
groft salt, friskkværnet peber

Desuden:
agurk
blandede salatblade

Fremgangsmåde

Afdryp rejerne godt og kom dem i en blender, kør til en ensartet pure sammen med tomatpure og vin. Sæt husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Smelt den så i 1 spsk. vand eller vin, ved svag varme. Smag rejeblandingen til med krydderier og rør den opløste husblas i.
Pisk fløden til skum og vend den i med lette tage. Kom moussen i en skål og stil den i køleskab i et par timer eller helst til næste dag.
Dyp en ske i varmt vand og form små “æg” af moussen. Læg på tallerkner og pynt med salatblade og skiver af skrællet, udkernet agurk. Server med frisk ristet toast eller flutes.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik