
4 pers.
Ingredienser
4 gode steaks af oksefilet eller entrecote
Maldon salt, friskkværnet peber
2 tsk. jordnøddeolie
Lynstegte grønsager:
1 løg i tynde både
1 rødløg i tynde både
2 tsk. jornøddeolie
3 hvidløg, finthakkede
1 cm. frisk ingefær, finthakket
500 g broccoli i små buketter
1 spsk. soya
3 tsk. majsmel
2 tsk. sesamolie
1½ dl god grønsagsbouillon
2 spsk. teriyakisauce
Desuden:
røde ris fra Carmaque
purløg, hakket
naanbrød
Fremgangsmåde
Drys bøfferne med salt og friskkværnet peber. Varm olien godt op på en pande og steg dem i 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse og hvordan de ønskes.
Varm olie op i en sauterpande eller wok. Svits løgene i et par minutter, tilsæt hvidløg og ingefær og svits i endnu et par minutter. Kom broccolibuketter ved og sauter, til broccoli er mør, men de skal stadig have bid. Pisk soya, majsmel, sesamolie, bouillon og teriyakisauce sammen, hæld saucen over grønsagerne og lad koge i et par minutter, til saucen er tyk. Smag til og server straks til de lækre steaks.