Tomatsuppe med balsamico og esdragon

4 pers.

Ingredienser

1 løg, finthakket
2 stængler bladselleri, finthakket
2 gulerødder i små tern
3 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. rapsolie
2 ds. hakkede tomater
2 spsk. koncentreret tomatpure
2 laurbærblade
2 spsk. esdragon, hakket
1 liter god hønsebouillon
2 spsk. sukker
1 spsk. balsamico
5 cm. citronskal
groft salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Varm olie op i en stor gryde og svits grønsagerne så de bliver bløde, men de skal ikke tage farve, rør i det. Kom tomater, tomatpure, laurbærblade, esdragon, citronskal og bouillon i og bring det i kog. Rør sukker og eddike i, skru ned og lad det simre i ca. 20 minutter uden låg. Tag laurbærblade og citronskal op og blend suppen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server varm med gode flutes.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik